enter-article מחירון חדרי שינה - אתר חדרי שינה
עיצוב חדרי שינה » מאמרים וחדשות » מחירון חדרי שינה

מחירון חדרי שינה

מדובר ללא ספק באחד החללים האינטימיים ביותר של הבית. "קודש", שלרוב אורחים (ולעיתים אפילו שאר בני הבית) אינם מורשים לחללו- חדרי שינה להורים




ולמרות זאת (ואולי בגלל זה...) ההשקעה בעיצוב של החללים הללו נמוכה עשרות מונים מההשקעה בעיצוב שאר חללי הבית.

חלוקת התקציב היא כמובן החלטה אישית שלכם. זכרו רק שמלבד הזמן המועבר בשינה, חדר השינה הוא גם בדיוק זה- מקום אישי ואינטימי. השקעה בחדר השינה היא אולי ההשקעה הכי "אישית" שבעולם העיצוב.

כך או כך, כדי לעזור לכם להבין את מימדי ה"נזק" הכלכלי, ניסינו לאסוף מחירון יצוגי של אבני היסוד של חדר שינה- מיטה, מזרון, שידות לחדר שינה, וכד'.

·         ההשקעה הגדולה ביותר- המזרן.

עם העליה במודעות לאיכות השינה ולבעיות האורטופדיות שתוקפות אותנו בפעילות המעסיקה שליש מחיינו, עלתה גם המודעות לעזרי שינה איכותיים.

כאן לא המקום להיכנס לארגומטריה של השינה, שהיא מדע ענק (ומתפתח) בפני עצמו. נזכיר רק כי מזרן איכותי לא יכול לעלות פחות מכ-5000 ₪. מאידך, אין כל צורך להשקיע יותר מ-10 אלף ₪- בדרך כלל תוספת המחיר היא בעיקר על שמות ומונחים טכניים סבוכים, ולא על איכות אמיתית. בכל מקרה עדיף להחליף את המזרן לעיתים קרובות יותר מאשר לשלם יותר על מזרן בודד. החלפה כעבור 5 שנים היא כבר בגדר המלצה, וכעבור 10-15 שנים בגדר הכרח.

·         בסיס המיטה- מקום לחיסכון

דווקא "המיטה עצמה" היא אולי הסעיף היחיד בתכנון עיצוב חדרי שינה להורים בו לקוחות מופתעים לטובה. לעניות דעתי האישית, זהו בדיוק המקום לחסוך אם אתם מחליטים לקצץ בתקציב. אין כל ספק שעדיף להשקיע עוד אלפיה במזרן מאשר "להתפרע" בבסיס עצמו.
בסיס "בסיסי", למעשה מעין דקה מעץ שתגביה מעט את המזרן מן הקרקע, יכול לעלות אפילו פחות מ-1000 ₪. מרבית חנויות הרהיטים מציעות את הגרסא הבסיסית הזו כ"מתנה" בקניית מזרנים איכותיים. הנקודה היחידה שחשוב לוודא היא שהבסיס לא קטן, אך גם לא גדול מן המזרן- אתם ממש לא רוצים לחוות את הכאב שבתקיעת אצבע/שוק בקרש סורר כאשר קמים בלילה לשירותים.

בסיס מתקדם יותר, כולל כזה עם ארגז מצעים (מניסיוני האישי, לא הפתרון הנוח ביותר...) יעלה בין 2000-4000 ₪. שוב, לעניות דעתי זה לא המקום להשקיע בחומרים איכותיים מידי (עץ מלא וכו').

·         השידה- מוכן מראש או בהזמנה אישית?

שידות לחדר שינה לעומת זאת הן בהחלט סעיף לא רע להשקעה.
שידה מן המוכן יכולה לעלות כ-500 ₪ לשידה ראשית, ועוד כ-600-1000 עבור קומפלקט של שידות אישיות.
עיצוב אישי על ידי נגר יעלה את המחיר ל-2000 וצפונה עבור אותו קומפלקט (תלוי במורכבות כל שידה, לאו דווקא בגודל), וכמובן ששימוש בחומרים איכותיים יותר (עץ מלא כבר הזכרתי?) יכול להכפיל ולשלש את המחיר.

·         ארונות- מודולריים או ארונות קיר?
ארון מודולרי הוא הפתרון הזול יותר (והמהיר יותר, תודה לך איקאה). במחיר של החל מ-2500 ₪ תוכלו להרכיב ארון מותאם בדיוק לצרכים שלכם. המגוון שהתפתח בארץ בזמן האחרון מאפשר התאמה כמעט לכל סיגנון, ולכן לא תמיד "תיאלצו" לפנות לעיצוב אישי על ידי נגר (שיכול לעלות לא כל כך הרבה דרך אגב, החל מכ-5000 ₪).

בכל מקרה, לפני שבוחרים את המוצר, ישנם עוד כמה שיקולים לא פחות חשובים מן המחיר. האם הוא פונקציונאלי מספיק? האם הוא מתאים ל"טון" שאתם מנסים ליצור בחדר השינה? האם הוא חיוני (או שכדאי להשאיר את החלל פתוח)? האם הוא מאפשר גמישות בעתיד (החלפת רהיט אחר, הכנסת טלוויזיה, שינוי תאורה?)?

עוד באותו נושא

מדריך חדרי שינה

מדריך חדרי שינה

אתם צפויים לבלות יותר משליש מחייכם בתוכו, ולמרות זאת אנשים משקיעים פחות דווקא בעיצוב החלל הזה של הבית- הכוונה היא כמובן לחדר השינה. פנינו...

string(36) "categoryעיצוב חדרי שינה"